Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Audioquest Pearl 48G HDMI kábel 2m

Audioquest
21.400 Ft
Menny.:db
Gyártó cikkszám: HDM48PEA200
Cikkszám: 092592015845
Budapesti üzlet: Raktáron
Debreceni üzlet: Raktáron
Győri üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Központi raktár: Érdeklődjön üzletünkben!
Nem értékelt
Kábel hosszúság
21.400 Ft
Menny.:db

Leírás

 
 

PEARL 48G


A 48-as és az eARCPriority sorozat AudioQuest HDMI-kábelei az eddigi legjobb audio hangzást visszaadó HDMI-kábelek. Az 48 Gbps sávszélességű HDMI-kábelek gyártásához szükséges precíz és szigorú gyártásakor az AudioQuest számos bevált alkatrészei és technikájának kombinációját érezheted a hang- és képminőségben. A Pearl LGC, hosszú-szemcsés rézvezetékekkel rendelkezik, amelyeket irányítottak a rádiófrekvenciás zaj leghatékonyabb eloszlatása érdekében. A kemény-cellás hab (HCF) szigetelés kritikus jel-pár geometriát biztosít. Bármilyen vezetővel szomszédos szilárd anyag egy tökéletlen áramkör része. A kábel szigetelése és az áramköri lapka is elnyeli az energiát. Ebből az energiából valamennyi tárolva lesz, majd torzításként szabadul fel. A kemény-cellájú habszigetelés hasonló a megfizethető, hidakról és vízesésekről elnevezett kábelek habosított polietilén szigeteléséhez és nitrogén befecskendezés által levegős üregeket tartalmaz. Mivel a nitrogén (mint a levegő) nem nyeli el az energiát, tehát nem is enged ki semmit a vezetőbe, torzítás csökkentést eredményez. Emellett az anyag merevsége lehetővé teszi, hogy a kábel vezetője stabil kapcsolatban maradjon a kábel teljes hosszán, stabil impedancia karaktert és további torzítás csökkentést


Jellemzők:

  • 48G - 48 Gbps átviteli sebesség
  • 8K-10K átengedés
  • Első osztályú zajelvezetés
  • Anyaga: Tömör LGC Réz
  • Feljett eARC HDMI támogatás
  • Külső köpeny: Fekete/fehér PVC
  • Csatlakozó: 24K aranyozott HDMI
 

 

Mi a HDMI 2.1?
A HDMI új szabványát 2017 januárjában jelentették be, és ez a HDMI 2.0 után komoly előrelépést jelent. Olyan új-donságokkal, mint a 8k/120p vagy akár 10k/120p felbontás, gyors videó forrás átkapcsolás, eARC, változtatható kép-frissítési sebesség vagy a dinamikus HDR.

 

Milyen készülékekkel használhatjuk a HDMI 2.1 szabványt?
Erre nem egyszerű válaszolni, mivel a HDMI 2.1 minősítéshez elegendő a szabvány egy részének megfelelni. Vagyis egy házimozi receiver vagy egy okos TV akkor is HDMI 2.1 kompatibilis lehet, ha csak részben felel meg az elvárásonak.

 

Mely kábelek teszik lehetővé a HDMI 2.1 használatát?
Nagyon kevés ilyen kábel létezik! Ahhoz, hogy a kábelek megfeleljenek a szabványnak, tudniuk kell a 48 Gb/s sebességű adatátvitelt, ez közel háromszorosa jelenleg piacon lévő AQ kábelek tudásának. Nagyon nehéz ilyen kábelt gyártani, főképp, ha hosszabb kábeleket is szeretnénk használni.

 

 

Milyen változtatásokat kellett elvégezni a már gyártott kábeleken a 48 Gb/s és HDMI 2.1 megfelelőséghez?
A 48 Gb/s adatátvitelhez nagyobb átmérőjű vezetőkre van szükség. Így sokkal nagyobb mennyiségű fémet kell hasz-nálni ettől a kábelek drágábbá válnak. A nagyobb átmérőjű vezetők jótékony hatással vannak mind az audio, mind a video minőségre és így a Pearl 48 megközelíti a korábbi Chocolate HDMI által nyújtott hang- és képminőséget. Vannak további járulékos előnyei is a vastagabb szálaknak, mint amilyen a jobb zajelnyomás, jobb belső árnyékolás a szálak között. Így aztán megtartottuk a sokak által jól ismert típus neveket és érdemes tudatosítanunk, hogy a Pearl 48 sokkal magasabb kategóriába tartozik, mint a jelenlegi Pearl és így az áremelkedés indokolt. Megjelennek az új eARC típusok is, amelyek legfőbb tervezési szempontja a hangkivezetési csatorna optimális működése volt.

 

Milyen hosszúak lehetnek az új kábelek
Nagyobb távolságra nagyon nehéz 48 Gb/s adatot küldeni. Ennek következtében az kábelcsalád maximum 5m-es hosszig elérhető el. Ennél nagyobb távolságra aktív megoldást kellene használni, de jelenleg nincsenek 48 Gbps elektronikák még a piacon, de reményeink szerint később, a 2020-as év végén vagy 2021 elején megjelenhetnek majd az aktív 48 Gbps modellek is a választékunkban. Addig is a jelenlegi aktív 18 Gbps kábelek a vevők rendelkezésére állnak.

 

 

48G
Az AudioQuest „48” HDMI-kábelekkel professzionális 10K Ultra-HD videók továbbíthatók. A 48Gbps sávszélességet 4 db kiegyensúlyozott audio/video kábel teszi lehetővé, amelyek mindegyike 12Gbps sebességre képes. Az 48 Gbps sávszélességű HDMI-kábelek gyártásához szükséges precíz és szigorú gyártásakor az AudioQuest számos bevált alkatrészei és technikájának kombinációját érezheted a hang- és képminőségben.

 

 

8K / 10K
Az AudioQuest 48Gbps HDMI-kábelek a videóhoz szükséges sávszélességet 10K felbontásig, a felbontás/frissítési sebességet pedig 8K/60 és 4K/120 felbontásig átviszik. Minden AudioQuest HDMI kábel visszafelé kompatibilis a 4K kijelzőkkel.

 

 

1. szintű, profi, irányított zajelvezetés
Ez az AudioQuest zajelvezetési technológiájának alapja. A hagyományos „100% -os árnyékolás” nem elegendő ahhoz, hogy megvédje a Wi-Fi, a mobil és a műholdas sugárzás egyre gyakoribb zavaró hatásait. Az AudioQuest HDMI-kábelekben mind a 19 vezeték irányított, hogy ezzel minimalizálja a teljesítményt károsító rádiófrekvenciás zajokat, úgy hogy „irányítja” vagy elvezeti a legsebezhetőbb áramköröktől.

 

 

Tömör LGC Rézvezetők
A hosszú-szemcsés rézben kevesebb a szennyezés és a szemcse csomópont, így kisebb torzítást és digitális időzítési hibákat eredményez.

 

 

eARC: LGC + 1. szintű zajelvezetés
Mivel a hang számít, az AudioQuest 48-sorozatú HDMI-kábeleinek eARC-vezetői ugyanolyan figyelmet kapnak, ugyanazokkal a kiváló fémekkel, irányított vezérlésű vezetőkkel és zaj-eloszlási technológiákkal készülnek, mint a felsőkategóriás A/V-kábelek. A HDMI Audio Return Channel (ARC) audiójelet küld a TV-ről a soundbarra vagy az AV-vevőre a rendszer egyszerűbb és rugalmasabb beállítása érdekében.

Paraméterek

Kábel típusa HDMI kábel
48G - 48 Gbps átviteli sebesség
8K-10K átengedés
1. szintű zajelvezetés
Anyaga Tömör LGC Réz
Feljett eARC HDMI támogatás
Külső köpeny Fekete/fehér PVC
Csatlakozó 24K aranyozott HDMI

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Van ilyen terméked?
Írd meg róla a véleményed!