Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

Audioquest Forest 48G HDMI kábel 3m

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
41.799 Ft
Gyártó cikkszám: HDM48FOR300
Cikkszám: 092592015722
Gyártó:
Budapesti üzlet: Raktáron
Debreceni üzlet: Raktáron
Győri üzlet: Előrendelhető
Központi raktár: Előrendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kábel hosszúság: 300cm
Menny.:db

Leírás

 
 

 

FOREST 48G


A 48-as és az eARCPriority sorozat AudioQuest HDMI-kábelei az eddigi legjobb audio hangzást visszaadó HDMI-kábelek. Az 48 Gbps sávszélességű HDMI-kábelek gyártásához szükséges precíz és szigorú gyártásakor az AudioQuest számos bevált alkatrészei és technikájának kombinációját érezheted a hang- és képminőségben. A Forest 48G 0,5% ezüstözött rézvezetékekkel rendelkezik, amelyeket irányítottak a rádiófrekvenciás zaj leghatékonyabb eloszlatása érdekében.


Jellemzők:

  • 48G - 48 Gbps átviteli sebesség
  • 8K-10K átengedés
  • Első osztályú zajelvezetés
  • 0,5%-ban ezüstözött réz vezetők
  • Feljett eARC HDMI támogatás
  • PVC borítás
 

 

Mi a HDMI 2.1?
A HDMI új szabványát 2017 januárjában jelentették be, és ez a HDMI 2.0 után komoly előrelépést jelent. Olyan új-donságokkal, mint a 8k/120p vagy akár 10k/120p felbontás, gyors videó forrás átkapcsolás, eARC, változtatható kép-frissítési sebesség vagy a dinamikus HDR.

 

Milyen készülékekkel használhatjuk a HDMI 2.1 szabványt?
Erre nem egyszerű válaszolni, mivel a HDMI 2.1 minősítéshez elegendő a szabvány egy részének megfelelni. Vagyis egy házimozi receiver vagy egy okos TV akkor is HDMI 2.1 kompatibilis lehet, ha csak részben felel meg az elvárásonak.

 

Mely kábelek teszik lehetővé a HDMI 2.1 használatát?
Nagyon kevés ilyen kábel létezik! Ahhoz, hogy a kábelek megfeleljenek a szabványnak, tudniuk kell a 48 Gb/s sebességű adatátvitelt, ez közel háromszorosa jelenleg piacon lévő AQ kábelek tudásának. Nagyon nehéz ilyen kábelt gyártani, főképp, ha hosszabb kábeleket is szeretnénk használni.

 

 

Milyen változtatásokat kellett elvégezni a már gyártott kábeleken a 48 Gb/s és HDMI 2.1 megfelelőséghez?
A 48 Gb/s adatátvitelhez nagyobb átmérőjű vezetőkre van szükség. Így sokkal nagyobb mennyiségű fémet kell hasz-nálni ettől a kábelek drágábbá válnak. A nagyobb átmérőjű vezetők jótékony hatással vannak mind az audio, mind a video minőségre és így a Pearl 48 megközelíti a korábbi Chocolate HDMI által nyújtott hang- és képminőséget. Vannak további járulékos előnyei is a vastagabb szálaknak, mint amilyen a jobb zajelnyomás, jobb belső árnyékolás a szálak között. Így aztán megtartottuk a sokak által jól ismert típus neveket és érdemes tudatosítanunk, hogy a Pearl 48 sokkal magasabb kategóriába tartozik, mint a jelenlegi Pearl és így az áremelkedés indokolt. Megjelennek az új eARC típusok is, amelyek legfőbb tervezési szempontja a hangkivezetési csatorna optimális működése volt.

 

Milyen hosszúak lehetnek az új kábelek
Nagyobb távolságra nagyon nehéz 48 Gb/s adatot küldeni. Ennek következtében az kábelcsalád maximum 5m-es hosszig elérhető el. Ennél nagyobb távolságra aktív megoldást kellene használni, de jelenleg nincsenek 48 Gbps elektronikák még a piacon, de reményeink szerint később, a 2020-as év végén vagy 2021 elején megjelenhetnek majd az aktív 48 Gbps modellek is a választékunkban. Addig is a jelenlegi aktív 18 Gbps kábelek a vevők rendelkezésére állnak.

 

 

48G
Az AudioQuest „48” HDMI-kábelekkel professzionális 10K Ultra-HD videók továbbíthatók. A 48Gbps sávszélességet 4 db kiegyensúlyozott audio/video kábel teszi lehetővé, amelyek mindegyike 12Gbps sebességre képes. Az 48 Gbps sávszélességű HDMI-kábelek gyártásához szükséges precíz és szigorú gyártásakor az AudioQuest számos bevált alkatrészei és technikájának kombinációját érezheted a hang- és képminőségben.

 

 

8K / 10K
Az AudioQuest 48Gbps HDMI-kábelek a videóhoz szükséges sávszélességet 10K felbontásig, a felbontás/frissítési sebességet pedig 8K/60 és 4K/120 felbontásig átviszik. Minden AudioQuest HDMI kábel visszafelé kompatibilis a 4K kijelzőkkel.

 

 

1. szintű, profi, irányított zajelvezetés
Ez az AudioQuest zajelvezetési technológiájának alapja. A hagyományos „100% -os árnyékolás” nem elegendő ahhoz, hogy megvédje a Wi-Fi, a mobil és a műholdas sugárzás egyre gyakoribb zavaró hatásait. Az AudioQuest HDMI-kábelekben mind a 19 vezeték irányított, hogy ezzel minimalizálja a teljesítményt károsító rádiófrekvenciás zajokat, úgy hogy „irányítja” vagy elvezeti a legsebezhetőbb áramköröktől.

 

 

0,5% ezüstözött réz A/V vezetők
Az AudioQuest HDMI kábelekben egyre vastagabb ezüst bevonat kerül az AudioQuest hosszú szemű réz (LGC) vezetőire a zajeloszlás javítása érdekében. Az ezüst bevonat a vezető külső felületén igen nagy minőségi javulással jár az általános teljesítmény szempontjából - és egyben költséghatékony módszer a digitális kábel maximalizálására. A Forest 48 vezetőinek felülete 0,5% ezüstöt tartalmaznak.

 

 

eARC: 0,5% ezüst + 1. szintű zajelvezetés
Mivel a hang számít, az AudioQuest 48-sorozatú HDMI-kábeleinek eARC-vezetői ugyanolyan figyelmet kapnak, ugyanazokkal a kiváló fémekkel, irányított vezérlésű vezetőkkel és zaj-eloszlási technológiákkal készülnek, mint a felsőkategóriás A/V-kábelek. Az AudioQuest eARC-Priority kábelekben a felsőkategóriás Cinnamon szintű teljesítményt nyújtanak (a Forest 48G szilárd 0,5% ezüst + Carbon 48G és a Vodka 48G 3. szintű zaj-eloszlása). A HDMI Audio Return Channel (ARC) audiójelet küld a TV-ről a soundbarra vagy az AV-vevőre a rendszer egyszerűbb és rugalmasabb beállítása érdekében.

Paraméterek

Kábel típusa HDMI kábel
48G - 48 Gbps átviteli sebesség
8K-10K átengedés
Első osztályú zajelvezetés
0,5%-ban ezüstözött réz vezetők
Feljett eARC HDMI támogatás
PVC borítás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Van ilyen terméked?
Írd meg róla a véleményed!

További ajánlataink

Mások ezeket is megnézték

Termék címkék: HDMI kábel, Kábel, Kábelek
Összehasonlítás
Loading...
Bolti Bemutató Termékek / Hétvégi akció / Fogyasztó Barát
Raktáron
Hi-Fi Show banner | Megbízható bolt jelvény
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Facebook közösség
BOSE BAL FEJLÉC

 

KATEGÓRIÁK