Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Musical Fidelity M8xi + Monitor Audio Platinum PL200 II sztereó szett

Musical Fidelity
6.399.998 Ft
4.599.999 Ft
Kedvezmény: 28%
Gyártó cikkszám: MF-M8xiSLV--MA-PL200IIEBONY-EH
Cikkszám: MF-M8xiSLV--MA-PL200IIEBONY-SZETT
Nem értékelt
6.399.998 Ft
4.599.999 Ft
Kedvezmény: 28%
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Kapcsolódó termékek

Leírás

 

M8xi integrált erősítő

Az M8xi egy külön előerősítő, két monoblokk erősítővel, amelyek egy házban találhatóak. Mindegyik mono egység rendelkezik saját hűtőbordával és külön transzformátorral. Az előerősítőnek külön tápellátása van és a csatlakozók szinte közvetlenül hozzá van építve. Következésképpen a PCB sávok rövidek. Ez a jó elgondolás biztosítja, hogy mindkét csatorna jelei rendkívül alacsony impedanciájúak legyenek, amikor bekerülnek az erősítő egységbe. Mindegyik csatorna tizenkét darab bipoláris tranzisztorral rendelkezik. Az előlap egyedi méretű aluminium. Az egyedi gyártású hűtőbordák kiemelkedő diszperziós tulajdonsággal bírnak.


Jellemzők:

 • Teljesítmény (20Hz - 20kHz): 550 W / csatorna 8 ohmra (870W - 4 ohm); Csúcsérték 1,6 kW 2 ohm-ra
 • Maximális kimeneti feszültség: 67 V RMS, 20 Hz - 20 kHz
 • THD + N: 0,004% tipikus, 20 Hz-től 20 kHz-ig (XLR)
 • Jel / zaj arány:> 86dB


"Az M8xi nem más, mint egy minőségi alkatrészekből álló elektronika, amely felűlmúlja a magasabb árkategóriákban lévő erősítők nagyrészét."
- EISA 2020


"Az M8xi soha nem hagy cserben minket, lendülettel és rendkívül vonzó fizikai adottsággal adja vissza a hangot.
- WHAT HI-FI? 2021

Új áramkör
Az elmúlt 5 évben teljesítményerősítő áramkörünk magas szintű fejlődésen ment keresztül. A teljesítmény és a vásárlói érték javítására irányuló, véget nem érő törekvésünk során kerestük a módját, hogy finomjtsunk rajta. Az egyik fő direktíva az volt, hogy az alacsony visszacsatolású konfigurációt változatlanul hagyjuk ... folytassuk alacsony visszacsatolással! A probléma adott volt, hogyan lehet javítani a hatékonyságot és a teljesítményt a hangminőség befolyásolása nélkül. Ha magam mondom, úgy gondolom, hogy zseniális megoldást találtunk ki. Az új M8xi végerősítőnk nagyobb teljesítményt, alacsonyabb torzítást és jobb hangminőséget biztosít. Hihetetlen, de igaz. A végfok hatékonysága megnövekedett, így körülbelül 10%-kal több teljesítmény érhető el hasonló tápfeszültség mellett. Úgy gondoljuk, hogy ez az innovatív megközelítés jelentős hatással van a hangminőségre.


A hangszín szélesebbnek tűnik, míg a mikro- és makrodinamikának nagyobb a hatása. Ez a hatás különösen a zongora hangján érezhető. Biztos vagyok benne, hogy mindenki tudja, hogy a zongora ütős hangszer. M8xi használatával a zongora ütős természete azonnal nyilvánvalóvá válik, és szinte kiugrik a hangszóróból; eglepő hangminőségben. Az ének sokkal finomabb, részletgazdagabb és jelenvalóbb. A zenének mélysége, szélessége és hihetetlenül dinamikus megjelenítése lesz. Összességében az M8xi egy tökéletes univerzális elektronika.

DAC
Az M8xi 5 bemenetes DAC-al is rendelkezik. A DAC-ok egyre gyakoribbak az integrált erősítőkben, hogy kényelmesebbé tegye a különféle digitális források csatlakoztatását, ezért úgy döntöttek, hogy olyan DAC-t építenek be, amely az erősítőtől függetlenül is magas színvonalon bír működni. A nagyobb integritás érdekében a DAC saját tápegységgel rendelkezik. A Texas Instruments PCM5242 TI alacsony torzítású és alacsony zajszintű DAC chipre épül, amelyet a hi-fi ipar számos más prémium termékében, valamint a korábbi Musical Fidelity termékekben is alkalmaznak, az M8xi 2 x koaxiális (S/ PDIF), 2 x optikai (S/PDIF) és 1 x aszinkron USB Type-B bemenetet kínál. A koaxiális és az USB bemenet akár 24 bit/192 kHz-es nagyfelbontású, az optikai bemenet pedig 24 bit/96 kHz-ig képes támogatni a nagy felbontású audio streameket a maximális teljesítmény érdekében

Műszaki teljesítmény
Az M8xi 550+550 wpc teljesítményt nyújt 8 ohmra. Rendkívül stabil és lineáris. A torzítás szintén alacsony; kevesebb mint 0,005% a hallható frekvenciatartományban 20 Hz – 20 kHz között. Az M8xi figyelemre méltó linearitással és következetességgel rendelkezik. Feltétel nélkül stabil és minden meglévő hangszórót könnyen meghajt, bőséges energiatartalékkal.

Alapelvünk a műszaki mérésekhez
Véleményünk szerint az erősítőnek teljesen semlegesnek kell lennie. Könnyű mondani, de nehéz és bonyolult megoldani. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy nem hisszük, hogy a technikai teljesítmény öncélú kell, hogy legyen. Ez a teljes erősítő rendszer koncepciójának alapja. Áramköri/NYÁK tervezésekor a cél az alacsony visszacsatolás, valamint a teljes semlegesség, az átláthatóság és a kiváló műszaki teljesítmény elérése. A technikai teljesítmény a bizonyíték, hogy jó úton haladunk. Úgy gondoljuk, hogy a technikai teljesítmény nem elég az 1 kHz-es torzítás határánál. Véleményünk az, hogy egy erősítőnek képesnek kell lennie a műszaki követelmények széles skálájának kielégítésére, így a torzÍtás határértékének is tökéletesebbnek kell lennie.
 

Linearítás
Szinte minden hangszóró komplex impedanciájú görbékkel rendelkezik. Az erősítőnek képesnek kell lennie feszültségének fenntartására, terheléstől függetlenül. Ha egy erősítő nem képes fenntartani feszültségét a megadott spektrumban, akkor a végső frekvencia-válasz és torzulás nem lineáris.
 

Torzítás
Az erősítőgyártók túlnyomó többsége csak 1 kHz-es torzításról beszél. Úgy gondoljuk, hogy ez csak töredéke a sztorinak. A mi szempontunkból egy erősítőnek nagyon alacsony torzítással kell rendelkeznie 20 Hz-től 20 kHz-ig és azon túl is. Úgy gondoljuk, hogy az erősítő nagyfrekvenciás teljesítménye határozza meg az áramkör és a PCB elrendezés összteljesítményét. Az M8xi torzítása alig változik 10 kHz-ről 50 kHz-re. Az áramkör tervezésének és a PCB elrendezésének eredménye ez a nagyszerű határérték.

Zaj
Az erősítőknek csendeseknek kell lenniük. Ha nem, akkor az alacsony szintű részletek visszavonhatatlanul elvesznek. Ezenkívül a dinamikus tartomány komoly veszélybe kerül. A dinamikus tartomány nem csak az, hogy mennyi energiát generál az erősítő, hanem az is, milyen csendes. Az M8xi e tekintetben kiemelkedő.
 

Precíziós hangerő-szabályozás
Az M8xi precíziós hangerőszabályzóval rendelkezik. Ez biztosítja a tökéletes követést egészen nagyon alacsony szintig. Ez biztosítja a tökéletes követést egészen nagyon alacsony szintekig, ami a standard potenciométerekkel már nem érhető el. Ezt a kiemelkedő pontosságot lézerrel vágott szubsztrát ellenállásokkal érjük el.

Hangminőség
Az M8xi könnyed, gördülékeny és dinamikus. Nem ordít „hangosan”, Csak jól szól. A dinamikát dráma és mindenfél felhajtás nélkül kezeli. Nincs torzítás; csak tiszta zene. Úgy hangzik, mint egy kiváló kis A osztályú erősítő, de korlátlan erővel. Tökéletess!


"Az M8xi teljesítményét a Mark Levinson's Reference*el, a Pass Labs-al, a Krell-el állítanám szembe – a szokásos nehézágyúkkal. A Musical Fidelity azonban nem csak olcsóbb, hanem erősebb is! Ezért az év erősítője nálunk."
- RECOVERING AUDIOPHILE 12/2020


"Ez a hatalmas teljesítmény érezhető. Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire hihetetlenül mentes ez az erősítő mindenféle korláttól. Olyan időzítési készséggel rendelkezik, amellyel korábban még nem találkoztam."
- AVFORUMS 12/2020


"Nem tudom, hogy hallottam-e az M8xi-nál finomabb erősítőt az évek során. Az M8xi jelenleg az egyik legjobb integrált erősítő a piacon, és vitathatatlanul az egyik legjobb, amit valaha készítettek."
- RECOVERING AUDIOPHILE 12/2020


"…sebesség és kontroll (tempó és időzítés), nagyszerű erő és a visszafogott erő érzése, amely az erőteljes dinamikából származik."
- HI-FI WORLD 12/2020


"Az a mód, ahogyan az összes átmeneti részlet ilyen könnyedséggel adja át a hangszórónak, talán nem ritka egy ilyen áron integrált készüléktől, de minden bizonnyal váratlan egy ekkora méretűnél."
- HI-FI CHOICE 8/2020


"A legszembetűnőbb ennek az erősítőnek a sebessége, amilyenre talán nem is várna el az ember egy ekkora doboztól. Az M8xi nem csak robosztus hangzású, hanem gyors is."
- HI-FI NEWS 7/2020

Platinum PL200 II

 

 

Platinum PL200 II frontsugárzó


Valószínűtlen, hogy ár/érték arányban tudna jobb hangszórót, mint a PL100 II , de hallgassa meg az álló PL200 II-öt és azonnal érezni fogja az erőtJellemzők:

 • 2 db 16cm-es RDT II-es mélysugárzó
 • 1 db 10cm-es RDT II-es középsugárzó
 • 1 db MPD magassugárzó
 • 3 utas kiépítés
 • Szabadalmaztatott „DCF” (dinamikus kapcsolószűrő) mechanizmus a természetesebb hangzás érdekében
 • Anti-Resonance Composite (ARC): csökkentett szekrény rezgés, tisztább hangminőség
 • Kézzel kárpitozott elülső terelőlemez: az Andrew Muirhead által készített magas minőségű bőr
 • Egyedi rács.
 


Ha egy csepp hangja kell, akkor hallani fogja. Amikor a zenekar játszik, annyira élénknek és olyan könnyednek hallja, hogy teljesen azt hiheti a hallgató, hogy tíz sorra ül a színpadtól. Ez a high-end hang mágiája, amit a Platinum II hangszórókon keresztül tapasztalhatunk. Függetlenül attól, hogy ez egy hatalmas erőt, amely egy drámai hangzást hoz létre, vagy egy kórus fenségessége, lágysága legyen, jobban érzékeli a zene és a zenész kapcsolatát mint, ahogy eddig.

Több mint negyven éven keresztül a mérnökök és audio rajongók munkájának kohéziójából jöttek létre ezek a fejlesztések. A legfejlettebb hangszórókkal, crossover- és akusztikus rendszerekkel, melyek gyönyörű szekrényekben kapnak helyet. A Platinum II a mi hitvallásunk, ami inspiráló és kielégítő számunkra és hisszük, reméljük, hogy az lesz az Ön számára is.

A Platinum II sorozatban a hang karaktere erőteljesen konzisztens és kifejező, de a PL100II-hoz képest még egy hozzáadott 16cm-es RDT II mélysugárzóval kiegészítve a PL200 II basszusának nagyobb súlya van, míg a dedikált 10cm-es RDT II középsugárzója további dinamikát ad a középtartománynak.

 

 


Főbb jellemzői:

 • Mélysugárzó: 2db 16cm-es RDT II
 • középsugárzó: 1db 10cm-es RDT II
 • Magassugárzó: 1db
 • Rendszerformátum: 3 utas
 • Névleges impedancia: 4 ohm
 • Teljesítménykezelés (RMS): 250 W
 • Frekvencia-válasz (-6 dB): 35 - 100 000 Hz
 • Crossover frekvencia: 3,0 kHz
 • Érzékenység (1W @ 1M): 90 dB
 • Maximális SPL: 117 dB (pár)
 • Ajánlott erősítő: 100 - 250 W
 • Súly: 36.08kg
 • Külső méretek (beleértve a lábakat és tüskéket: 1015,4 x 380,22 x 407,87 mm
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Van ilyen terméked?
Írd meg róla a véleményed!

Videók