Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Marantz PM8006 Integrált erősítő, fekete

Marantz
639.990 Ft
Menny.:db
Gyártó cikkszám: PM8006
Cikkszám: 4951035061435
Budapesti üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Debreceni üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Győri üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Központi raktár: Érdeklődjön üzletünkben!
(1)
Szín
639.990 Ft
Menny.:db
Ha részletfizetéssel vásárolnád meg a terméket, helyezd a kosárba, majd a fizetési módnál jelöld be Cetelem Online Áruhitelt.

Leírás

 

 

PM8006


A teljesen diszkrét áram visszacsatolással rendelkező PM8006 integrált erősítő tökéletes azon zenekedvelők számára, akik mind a kiváló zenei minőségre, mind a rugalmas működésre vágynak. Erőteljes 2x 70W (8 ohm) teljesítményt nyújt, míg a szimmetrikus áramkörök optimális térleképzést biztosítanak.


Jellemzők:

  • Integrált Current Feedback erősítő 2x 70W / 8 ohm
  • Újonnan tervezett elektronikus hangerő áramkör
  • Kivételes Marantz Musical Phono EQ
  • Marantz saját HDAM-SA3 áramkörei
  • Arany bevonatú kimenetek/bemenetek, Phono (MM) bemenet
  • Kettős árnyékolású toroid transzformátor és kiváló minőségű egyedi alkatrészek
  • Kiváló minőségű, eredeti Marantz SPKT-1 + hangszóró terminálok (A / B kapcsolható)
 

A PM8006 magában foglal előerősítő kimeneteket egy direct végerősítő bemenettel együtt, amely lehetővé teszi az egység önálló teljesítményerősítőként történő használatát többcsatornás házimozi rendszerbe történő integráláshoz. A pontos hangbeállítás érdekében háromsávos hangszínszabályzóval rendelkezik, melyek különféle beállításokat kínálnak a basszus, a közép és a magasfrekvenciák számára. Az elegáns távirányító ergonómikus elrendezést kínál az egyszerű kezelés érdekében, és vezérli a kísérő forrás-lejátszókat is.


 

Current Feedback

A Current Feedback (áram visszacsatolás) erősítés egy jól ismert, eredeti Marantz áramkör technológia, amely tökéletesen illeszkedik a Super Audio hi-res zenéinek a széles sávszélességű, nagy sebességű lejátszásához. Az áram visszacsatolás pontjánál az impedancia korlátozott, ami nagyon alacsony fázis váltást eredményez, ami azt jelenti, hogy a Marantz Current Feedback erősítők minimálisra csökkentik a fázis-kompenzáció szükségességét a Negative FeedBack (NFB) segítségével. Marantz HDAM Technológia

A Marantz megalkotta saját diszkrét áramköreit a szabvány IC áramkörök lecseréléséhez. Ezeket a HDAM interfészeket diszkrét felületszerelt komponensek alkotják a lehető legrövidebb áramköri jelutakkal, a jobb és bal hangcsatorna "tükörkép" áramköri elrendezésével. Ezek az eszközök funkcionalitásukban hasonlítanak az Op-Amp egységekhez, azonban a hagyományos IC Op-Amp erősítőket a csökkentett zajszintet és a felfutást tekintve maguk mögé utasítják. Ennek értelmében sokkal dinamikusabb, pontosabb és részletgazdagabb hangképet kapunk. Az évek során a Marantz különböző HDAM típusokat fejlesztett ki a minőség növelése érdekében: a PM8006 a legmagasabb szintű SA3 verziót használja.


Marantz Musical Phono EQ

Hosszú ideig a Marantz integrált erősítői kiváló minőségű phono áramkörökkel rendelkeztek, de most a cég elkötelezte magát a vinyl új szintre emelésével a PM8006 erősítő Marantz Musical Phono EQ szakasz segítségével. Ez az egyedülálló technológia, amely egyszerűsíti a phono fokozatban a jelátvitelt az optimális hangminőség érdekében, kiemeli a vállalat elkötelezettségét az összes zeneforrás legjobb lejátszása iránt, legyen az akár digitális, akár analóg. A Marantz Musical Phono EQ kétfokozatú erősítést alkalmaz, lehetővé téve a fokozatonkénti alacsonyabb nyereséget az alacsony torzítás érdekében. Természetesen a Marantz tervezése során a cég HDAM-ját használja, de itt a JFET-ekkel (junction gate field-effect transistors) kombinálva a bemeneti fázisban nagy bemeneti impedanciát biztosítanak. Ez lehetővé teszi a korábban használt váltakozó áramú csatolókondenzátorok elhagyását, amelyek egyszerűbb jelútvonalat biztosítanak a phono hangszedő kis kimenetéhez, javítva a jel tisztaságát.

A Marantz szintén átgondolta az újra-ekvalizálási folyamatot a phono-fázisban, ami a vinyl lejátszás alapvető része, amely kompenzálja a formátum korlátait. A Marantz Musical Phono EQ fázisban ez az újbóli kiegyenlítés passzív és aktív szakaszokra oszlik, pontosabb kiegyenlítésre: a RIAA korrekció egy HDAM-on belül zajlik le, míg az amplifikációt egy kiváló minőségű op-erősítő A osztályban működve végzi el a torzítás minimalizálása érdekében. Marantz Music Phono EQ áramkör egyike a legfejlettebbeknek, szükségtelenné téve azt, hogy a vásárló megfontolja az erősítő frissítését egy külső phono előerősítővel: a Marantz elkötelezettsége az összes formátum lejátszásának optimalizálására irányul, legyen az akár digitális, akár analóg, az erősítő már beépített prémium minőségű phono képességekkel rendelkezik.


 

Toroid Transzformátor

Az EI vasmagos transzformátorhoz képest a toroid transzformátornak számtalan előnye van. Nagyfokú hatékonysága miatt nagyobb teljesítményre képes egy azonos méretű EI vasmagos transzformátorhoz viszonyítva. Alakjának köszönhetően lecsökkenti az elektromágneses sugárzás és a mechanikai vibrációk hatását extrém alacsony szintre, ezáltal jobb hangminőséget nyújt.A gyakran alábecsült magas minőségű hangerő szabályozás

A PM8006-ban egy új hangerő szabályozót alkalmaznak az egyértelműség és a pontos csatorna kiegyenlítés biztosítása érdekében. Egy analóg-érzetű hangerőszabályzó segítségével vezérlik az elektronikus beállítást egy mikroprocesszoron keresztül, míg két különálló Marantz gyártmányú hangsugárzó csatlakozó áll rendelkezésre A/B kapcsolási lehetőséggel.


 

Magas minőségű, eredeti Marantz SPKT-1+ hangfal csatlakozók

A hangfal csatlakozók masszív sárgarézből készülnek, vastag ezüst bevonattal, a hangsugárzó kábellel történő lehető legjobb érintkezés érdekében, és a fő hangsugárzó csatlakozók alulra lettek szerelve, így közelebb vannak a fő áramköri laphoz, lecsökkentve a jelútvonalat. Ez összhangban van az erősítő teljes kialakításával, amely a lehető legrövidebb jelútvonalakat és a Magas Pillanatnyi Áram topológiát használja a jobb sebesség és dinamika érdekében.

Paraméterek

Analóg audio bemenetek 5 db
Analóg audio kimenetek 1 db
Fejhallgató kimenet 1 db
Méretek (Szé x Ma x Mé) 440 x 379 x 128 mm
Tömeg (csomagolás nélkül) 12 kg
Teljesítményfelvétel (üzemi) 220 Watt
Teljesítményfelvétel (készenléti) 0.2 Watt
Teljes harmonikus torzítás 0.02 %
IEC lecsatlakoztatható tápkábel igen
A/B csatorna van
Csatornák 2
Phono EQ Class A
HDAM verzió SA3, SA2
Táp transzformátor Toroidos
Magas osztályú audio alkatrészek
Egyedi alkatrészek
Szimmetrikus PBC réteg
Sajtolt alumínium hűtőborda
Tri Tone Control (basszus/ közép/ magas)
Balance/basszus/magas
Folyamatos egyenáram meghajtás
Lineáris hangerő szabályzás
Sottky diódák
Bemeneti puffer erősítő CD only
Közvetlen forrás
Közvetlen teljesítmény erősítő
Audio bemenet 6
Phono bemenet MM
Audio Kimenetek 1
Előfok kimenet 1
Erősítő közvetlen bemenet
Aranyozott csatlakozó
A/B Hangsugárzó
Marantz SPKT-1+ Csatlakozók száma 4
D-Bus
Fejhallgató kimenet 1
Kimenő teljesítmény (8 / 4 Ohm RMS) 70 W / 100 W
Keresztezési frekvencia 5 Hz-100 kHz
Csillapítási tényező 100
Bemeneti érzékenység MM 2 mV / 47 kOhm
Bemeneti érzékenység MC -
Jel/zaj arány MM6MC 87 dB / -
Bemeneti érzékenység Magas jelszint 200 mV / 20 kOhm
Bemeneti érzékenység szabályozott magas jelszint
Jel/zaj arány Magas jelszint 106dB(2V input)
Bemeneti érzékenység Közvetlen (Direct) bemenet 1.6V / 15 kOhm
Jel/zaj arány Közvetlen (Direct ) bemenet 125 dB

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Van ilyen terméked?
Írd meg róla a véleményed!
|
2018. 04. 19.
"Nem ez az első, és talán nem is az utolsó eset, hogy egy Marantz készülék ilyen jól szerepelt a tesztelés során. Nem ma kezdtük a szakmát, és bár haladnunk kell a felgyorsult digitális korral, mégis üdítő élmény egy analóg hangzásvilághoz finomított erősítővel találkoznunk ebben a kategóriában. A Marantz PM8006 egy kívül-belül nagyon jól megépített, magas hangminőséget képviselő sztereó erősítő, amely nagyon erős belépőt, vagy remek feljebblépési lehetőséget jelenthet az audiofil zenehallgatásba. Külön örömünkre szolgál, hogy 370 000 forintos vételárával talán olyan rétegek számára"