Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Dune HD Ultra 4K wifi/ethernet/HDD médialejátszó (Bemutató darab)

Dune HD
639.880 Ft
549.999 Ft
Kedvezmény: 14%
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Cikkszám: 4897031343338-DEMO
Szállítási díj: 999 Ft
Budapesti üzlet: Raktáron
Debreceni üzlet: Elfogyott
Győri üzlet: Elfogyott
Központi raktár: Elfogyott
Nem értékelt
Szín
 
639.880 Ft
549.999 Ft
Kedvezmény: 14%
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Leírás

NETFLIX ALKALMAZÁSSAL NEM KOMPATIBILIS!

 

Mit jelent a 'demo', vagy 'bolti bemutató darab'?

Az ilyen jelzéssel ellátott termékek a bontatlan készülékekhez képest kedvezőbb áron vásárolhatóak meg. Az ilyen termékek esetében már kipróbált készülékekről van szó, bontott csomagolással rendelkeznek. Partnerünknél töltött rövid tesztelés után, vagy vásárlói megrendelés lemondást követően került vissza üzletünkbe. Minden készülék hibátlan műszaki állapottal és teljes garanciával rendelkezik.
 
 

Dune HD Ultra 4K


Az új csúcsmodell (430×72×310 mm) alapvetően a beépített high-end DAC (digitál-analóg átalakító) terén nyújt többet a Max 4K-nál. Tehát azok számára készült, akik csúcsminőségű sztereó zenelejátszóként is szeretnék használni a készüléket, nem csak házimozizáshoz. A filmek sokcsatornás hangsávjának dekódolásában nem vesz részt az Ultra 4K ESS Sabre ES9038PRO 32-bites DAC-ja, azt továbbra is egy külső házimozi-processzorra vagy -erősítőre kell bízni. Ha azonban sztereó zenét (akár DSD512 fájlokat is natívan feldolgozva) szeretnénk hallgatni, a 140 dB-es dinamikatartománnyal büszkélkedő ESS DAC-nál nem sok jobb megoldás létezik jelenleg.


Jellemzők:

 • Realtek RTD1295 médiaprocesszor
 • 4K-s videók lejátszása akár 60 képkocka/másodperc sebessgé mellett is, HDR10 10-bites színkezelés, BT.2020 színtér megjelenítése, HDMI 2.0a videócsatlakozó.
 • Teljeskörű Blu-ray menükezelés, vagy Blu-ray Lite lejátszás, tetszés szerint.
 • HD-s hangsávok (beleértve a Dolby Atmos-t és a DTS:X-et is) továbbküldése HDMI-n, SACD-lejátszás.
 • Bővített memória: 16 GB flash és 2 GB RAM a komolyabb alkalmazások futtatásához.

Az Ultra 4K által feldolgozott és analóggá konvertált zenét erősítőnkre RCA és XLR kimeneten keresztül is továbbíthatjuk, illetve a készülékhez közvetlenül csatlakoztatható fejhallgatónkat is meghajthatjuk vele. Ha már egy high-end DAC van a lejátszónkban – akár a korábbi Duo 4K modell esetében is –, lehetőség van ezen keresztül külső hangforrásokat is megszólaltatni. Optikai, koax és AES digitális bemeneteket találunk az Ultra 4K hátlapján, ahová akár CD-lemezjátszó, akár egy TV-készülék vagy más digitális kimenettel rendelkező zeneforrás is csatlakozhat. A high-end eszközöket használók jól tudják azonban, hogy egy profi DAC önmagában még nem garancia a hangminőségre. Ezért az Ultra 4K belsejében egy dupla R-Type kialakítású tápegységet találunk, ahol külön áramkörök táplálják a lejátszó digitális és analóg komponenseit, illetve az egyéb alkatrészek és csatlakozók olyan neves gyártóktól származnak, mint a NEUTRIK, a Vishay Roederstein, a WIMA vagy épp a Nichicon. Az egyenáramot nagy sebességű Schottky-diódák állítják elő, az ESS Sabre DAC-ot, az XMOS-alapú hangprocesszort és az analóg áramköröket alacsony zajszintű feszültségstabilizátorok segítik. A DAC kimeneti útján dupla Bipolar/JFET műveleti erősítő került Butler front-end-del, amely a bipoláris tranzisztorok pontosságát és alacsony zajszintjét párosítja a JFET tranzisztorok minőségével és sebességével. Korábban még nem készült olyan Dune HD lejátszó, amely hasonló szinten high-end felhasználásra lett tervezve!

A régebbi (még nem HDMI2.0-ás) házimozi-erősítőkkel való használhatóság érdekében természetesen az Utlra 4K-ról sem hiányzik a második, csak hangot továbbító HDMI-kimenet, így a 2.0-ás csatlakozón közvetlenül akár HDR10-képes TV-hez, vetítőhöz is csatlakozhatunk, miközben nem szükséges lecserélnünk meglévő erősítőnket, hiszen az a második (1.3-as) HDMI-n keresztül minden sokcsatornás, akár HD-s hangsávot is képes dekódolni.

A távvezérelhetőség tekintetében nincs különbség a Max 4K-hoz képest, itt is kapunk egy RS232-es csatlakozást, illetve külső infra vevők és adók is használhatóak. Plusz viszont a 12V-os trigger ki- és bemenet, amely hasonlóan vezérelhető eszközöknek ad kapcsolójelet, illetve érzékeli azt.

A nagyobb tápegység és a saját DAC miatt az Ultra 4K belsejében már nincs hely a hot-swapes lemezfiók (amely itt is a lenyitható előlap alatt található) mellett egy második merevlemez számára, mint a Max 4K-nál, de annak SATA csatlakozóját megtaláljuk a hátlapra kivezetve – ahogy a Pro 4K-nál ezt már megismerhettük –, így ezen keresztül lehetőségünk van egy második SSD/HDD használatára is.

Az Ultra 4K-n az Androiddal párhuzamosan fut a népszerű OpenWRT rendszer is. Ezt elsősorban routerek alternatív operációs rendszereként hoztál létre nyílt forráskódú alapokon, és pl. NAS-képességekkel ruházza fel a készüléket. Az Ultra 4K-n alaphelyzetben az alábbi szolgáltatásokat biztosító alkalmazások vannak telepítve az OpenWRT-n belül (de számtalan egyéb is telepíthető egyetlen kattintással:

 • DLNA-szerver
 • SMB-szerver
 • AFP-szerver (Apple gépekhez)
 • FTP-szerver
 • iTunes-szerver
 • TimeMachine (Apple gépekhez)
 • Aria2 letöltőkliens (pl. torrent)
 • Transmission torrentkliens
 • Tárhelykezelő (formázás, partícionálás)

Az Ultra 4K hátlapján található HDMI-bemenetről a készülék képes rögzíteni a csatlakoztatott háttértárra, ehhez egy külön alkalmazást kell elindítanunk. Fontos megjegyezni, hogy csak HDCP védelem nélküli tartalom rögzíthető, tehát sem a kábeltévé-szolgáltatónk set-top-boxáról, sem mondjuk egy blu-ray lejátszó kimenetéről sem tudunk felvételt készíteni. A HDMI-bemenetre érkező jel max. 4K/30 fps lehet, de a felvétel ekkor is csak 1080p felbontású lesz, sztereó PCM hanggal. Felvehetjük tehát pl. azt, hogyan játszunk egy Playstation-ön vagy XBOX konzolon, de filmeket legfeljebb egy másik médialejátszóról, aminek meg sok értelme nincs.

Az Ultra 4K – a Max 4K-hoz hasonlóan – rendelkezik egy csak hangot továbbító második HDMI-kimenettel is azon felhasználók számára, akik már 4K-s TV-vel vagy vetítővel, de 4K-s videójelet (vagy legalább is HDR-eset) még nem továbbító, viszont HD-s hangsávokat már dekódoló erősítővel rendelkeznek, lehetővé téve, hogy közvetlenül a TV-re küldjük a képet, miközben egy másik HDMI-kábellel a digitális hang az erősítőre továbbítódik, érintetlenül.

Az előlapon keresztül egy 3,5"-es HDD (vagy megfelelő lemezadapterrel akár 2,5"-es HDD/SSD is) tolható be az Ultra 4K lemezfiókjába, akár menet közben is. Egy további SATA-csatlakozó ki van vezetve a hátlapon is, így „csupasz” merevlemez, SSD is közvetlenül használható. A csatlakoztatott háttértárak fájlrendszere szinte bármi lehet, az Ultra 4K írja/olvassa a FAT/FAT32, EXT2/EXT3/EXT4, NTFS, exFAT, és BTRFS formátumokat, és olvassa a Mac HFS/HFS+ fájlrendszert. A csatlakoztatott háttértárakat a beépített SMB-szerverén keresztül hálózaton is elérhetjük számítógépünkkel, másik lejátszónkkal.

Csatlakozók az elő- és hátlapon:

 • 1 × USB3.1 (Type-C)
 • 1 × USB3.0
 • 2 × USB2.0 (előlapon)
 • 1 × HDMI2.0 kimenet
 • 1 × HDMI1.4 (csak hang) kimenet
 • 1 × HDMI2.0 bemenet
 • 1 × SATA adat+táp
 • 1 × kompozit-videó
 • 2 × sztereó analóg hang (RCA, egyik pár a DAC-ról)
 • 1 × S/PDIF optikai digitális hangbemenet
 • 1 × S/PDIF optikai digitális hangkimenet
 • 1 × coax digitális hangbemenet
 • 1 × coax digitális hangkimenet
 • 1 × AES digitális hangbemenet
 • 1 × 10/100/1000 Mbit-es ethernet
 • 1 × 12V trigger ki/bemenet
 • 1 × 6,3 mm-es fejhallgatókimenet
 • 1 × RS232
 • 1 × tanítható infra bemenet külső vevőhöz
 • 1 × infra bemenet külső vevőhöz
 • 3 × infra kimenet külső adóhoz
 • 2 × wifi-antennacsatlakozó
 • 1 × 110–240V tápbemenet

A készülék mellé egy tanítható infra távvezérlőt kapunk (háttérvilágítással), és természetesen egy HDMI2.0-ás kábelt is találunk a csomagban a két külső wifi-antenna mellett.

Paraméterek

1080p felskálázás igen
3D igen
LCD kijelző van
Processzor Realtek RTD1295 SoC
RAM 2 GB
Flash memória 16 GB
Csatlakozások 3.5" SATA HDD rack, external SATA port (data+power), 1x USB Type-C host, 1x USB 3.0 host, 2x USB 2.0 host, HDMI 2.0a, 2nd audio-only HDMI output, RCA composite video, RCA analog stereo audio, optical S/PDIF, coaxial S/PDIF, Hi-Fi RCA analog stereo audio, Hi-Fi XLR balanced analog stereo audio, 6.35mm headphone audio output, coaxial S/PDIF input, optical S/PDIF input, AES/EBU audio input, Ethernet 10/100/1000 Mbit/s, HDMI 2.0 input, 1x IR input, 4x IR output, RS232 port, 12V trigger input, 12V trigger output, 220-240/110-120V AC input
Ethernet 10/100/1000 Mbit/s.
Wifi 802.11b/g/n/ac, Dual Band 2.4/5GHz
Bluetooth v4.2
Előlapi kijelző többszegmenses VFD (lehúzható védőfóliával).
Médiaforrások Internal HDDs (SATA), external HDDs (USB), USB devices (USB flash drive, USB card reader, etc), external optical disc drives (USB), PC and NAS in local network (SMB, NFS, UPnP/DLNA, HTTP), other Internet and
Videókódolások MPEG2, MPEG4, XVID, WMV9, VC1, H.264, H.265, H.265 10-bit, VP9; support for very high bitrate video (up to 100 Mbit/s and higher)
Videóformátumok MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, QuickTime, ASF, WMV, BDMV, DVD-ISO, BD-ISO, VIDEO_TS.
3D-s fájlformátumok MVC, side-by-side, top-bottom.
4K videóformátumok H.265 up to 4Kp60 HDR, H.265 10-bit up to 4Kp60 HDR, H.264 up to 4Kp24
Képfrekvencia-váltás automatikus vagy manuális.
Képfelbontás-váltás automatikus vagy manuális.
Hangkódolások MPEG-1/2 layer I/II/III, AAC, LPCM, WMA, WMAPro, FLAC, sokcsatornás FLAC, Vorbis, WavPack, APE, ALAC (Apple lossless), SACD (Super Audio CD), AC3, DTS dekódolás 24-bit/192 kHz-ig, HD-s hangformátumok továbbküldése (Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, DTS-HD, DTS:X).
Hangformátumok MP3, MPA, M4A, AAC, WAV, WMA, FLAC, Ogg/Vorbis, WavPack, APE, ALAC, AC3, DTS, DTS-WAV, SACD.
Feliratformátumok SRT (külső), SUB (microDVD, külső), TXT (MKV, külső), SSA/ASS, VobSub (MP4, MKV, külső SUB/IDX), PGS (Blu-ray, TS, MKV).
Képformátumok JPEG, PNG, BMP, GIF.
Lejátszási listák M3U, PLS, CUE.
Képlejátszási funkciók diavetítés, képváltási effektek, forgatás, zoom, lejátszási lista böngészése, ismétlés, véletlenszerű.
Hálózati fájlkezelés SMB-böngésző (SMB-kliens és -szerver), NFS-böngésző (kliens), UPnP/DLNA-böngésző és kliens (kliens a későbbi frissítések során várható).
Alkalmazások Dune HD alkalmazások a Dune Store-ból, Android alkalmazások (fájlból vagy a Play Store-t telepítve).
Pluginek és bővítmények Dune HD php pluginek, Dune HD grafikai skinek és dune_folder.txt fájlok kezelése.
Fájlrendszerek FAT16/32 (írás/olvasás), EXT2/3/4 (írás/olvasás), NTFS (írás/olvasás), exFAT (írás/olvasás) HFS/HFS+ (csak olvasás), BTFS (írás/olvasás).
Widevine DRM Widevine DRM L3/L1
Android OS 7.1.1
Tápellátás 12V DC, 3A
Méretek 430mm x 72mm x 310mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Van ilyen terméked?
Írd meg róla a véleményed!