Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Dali Oberon VOKAL centersugárzó, dió

Dali
179.990 Ft
Menny.:db
Gyártó cikkszám: OBERONVOKALWALNUT
Cikkszám: 5703120109701
Budapesti üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Debreceni üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Győri üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Központi raktár: Érdeklődjön üzletünkben!
Nem értékelt
Szín
179.990 Ft
Menny.:db
Ha részletfizetéssel vásárolnád meg a terméket, helyezd a kosárba, majd a fizetési módnál jelöld be Cetelem Online Áruhitelt.

Leírás

 

OBERON VOKAL CENTERSUGÁRZÓ


Az OBERON surround hangrendszer legütősebb szíve, a VOKAL center hangsugárzó tökéletesen illeszkedik a széria többi hangfalához. A 29 mm-es ultra-könnyű lágy dóm magassugárzóval és két 5¼ hüvelykes fa-rost szálas SMC alapú mélyhangszórókkal az OBERON VOKAL akár közvetlenül a TV képernyő fölött vagy alatt is elhelyezhető, és feljavít bármilyen zenei vagy mozi élményt a lenyűgözően pontos, világos és részletgazdag hangjával.

Jellemzők:

  • Frekvenciatartomány (± 3 dB): 47 - 26 000 Hz
  • Érzékenység (2,83V / 1m): 89,5 dB
  • Névleges impedancia: 6 Ω
  • Maximális SPL: 109 dB
  • Ajánlott erősítő teljesítmény: 25 - 100 W

DALI OBERON VOKAL

A DALI OBERON VOKAL pontos, tiszta és részletes hangzást biztosít mind a film, mind a koncert hangsávjához. Úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen az OBERON sorozat bármelyik hangszórójához a teljes térhatású rendszerhez. Egy 29 mm-es, ultra-könnyű, puha kupolás magassugárzó és 13cm-es SMC-alapú fa szálas mélysugárzóval rendelkezik, amelyek olyan technológiákat ötvöznek, amelyek lehetővé teszik egy olyan hangszóró létrehozását, amely sokkal hangosabbá, szebbé teszi a hangot.

 

Gyönyörű tervezés

Az új DALI elülső rácsok lekerekített szélei és rusztikus szövetei könnyebb és kortársabb megjelenést biztosítanak az OBERON sorozathoz. Ezt a megjelenést fokozza az elegánsan kialakított alumínium alap.

SMC

Az OBERON mélysugárzó mágnes vasrúd darabját szabadalmaztatott SMC lemez koronázza - minimalizálja a vas negatív hatásait. Az SMC lemez használata jelentősen csökkenti a mechanikai torzítást. Ez lehetővé teszi a hosszabb hallgatói élményt, a nyugodt közepet és az árkategóriájának meglepő részletességet halljon.

Mély/középsugárzó

Az OBERON mélysugárzó egy fa szálas kúpot tartalmaz, amely finomszemcsés papírpépből áll, amelyet fából készült szálak erősítenek, ami merev, könnyű és jól viselkedő szerkezetet hoz létre. Ez a kúp az alacsony veszteségű térhatású szuszpenzióval kombinálva visszaadja a részeket - szűretlen és nagy pontossággal.

Könnyű a pozícionálás

Az OBERON sorozatban alkalmazott anyagokat, crossovert és geometriát széles diszperziós minta eléréséhez választották ki. Ez biztosítja a jól integrált hangot, még akkor is, ha nagy tengelyszögben hallgatja. További előny az, hogy komolyan csökken a harmonikus torzítás és a frekvenciatorzítást okozó diffrakció.

A DALI OBERON VOKAL úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen illeszkedjen az OBERON sorozat bármelyik hangszórójához, hogy teljes körű surround rendszert alakítson ki. Pontos, világos és részletes hangteljesítményt biztosít mind a film, mind a koncert hangsávjához. Az elülső basszusport elhelyezése az elülső terelőlapon különböző elhelyezési lehetőségeket támogat a TV-bútorokban. A jelenlegi hangszóróink legjobb elemeit egyesítettük, és az OBERON VOKAL-ban összegyűjtöttük a hangminőség, a megjelenés és a sokoldalúság érdekében. Az OBERON VOKAL egy nagyméretű, 29 mm-es lágy kupolás magassugárzóval és 2 x 13,3cm-es SMC alapú fa szálas mélysugárzóval rendelkezik, melyet az elülső oldalú basszusport támogat, így a középső hangszóró könnyen elhelyezhető. Ahhoz, hogy a hallgatóterületen széles diszperziós mintázatot érjenek el, az alkalmazott vezetői anyagokat és geometriát gondosan megválasztották. Ugyanezeket az elveket alkalmazták a crossover tervezésénél<

MÉLY/KÖZÉPSUGÁRZÓ

Az OBERON VOKAL-ban használt 2db 13,3cm-es woofert tartalmaz, amelyek egy új, fából készült strukturált kúppal van optimalizálva. Finomszemcsés papírpépből és fa szálakkal erősítve, amely merev, könnyű és jól viselkedő szerkezetet hoz létre, az alacsony veszteség érdekében. A membrán lágy és nagyon rugalmas tulajdonsága miatt nagyon alacsony csillapító hatású.

SMC

Az SMC használata az OBERON VOKAL-ban jelentősen csökkenti az örvényáramlatok által okozott mechanikai torzulást. A mágneses motorrendszer ezen kombinált javítása a harmadik sorrendű torzítás csökkenését eredményezi. Ez lehetővé teszi, hogy az OBERON VOKAL hosszabb hallási élményt nyújtson, nyugodt középrészt és meglepő mennyiségű részletet kínál. Maga a mágnesmotor egy nagy ferritmágnesből áll, amely egy, a vas és az SMC egyedi kombinációjával készült rúddarabot tartalmaz. A vasgyűrű a pólushenger alját képezi, 10 mm-es SMC-lemezzel. Ez a kombináció minimalizálja a vas negatív hatásait, miközben az SMC lemezt a 4 rétegű hangtekercs fő, aktív helyezi. Ez az elhelyezés biztosítja az SMC maximális hatását a hangtekercsek környezetében, ami jelentősen javított állandó fluxus mezőt eredményez.

MAGASSUGÁRZÓ

Az OBERON VOKAL-ban használt, teljesen új, 29 mm-es, ultra-könnyű lágy magassugárzót a DALI gyártja és kifejezetten az OBERON sorozathoz fejlesztették ki - a jól bevált technológiákat a meglévő DALI funkciókkal ötvözve. A túlméretezett 29 mm-es membrán uv hullámszövés alapján készül és az alacsonyabb frekvenciatartományban nagyobb sávszélességre optimalizált. Ez biztosítja az optimális átadást a középsugárzóból a tweeter-hez, ami egy kiegyensúlyozott, erõteljes és nagyon koherens felsõ középrészt teremt. A membrán nagy mérete lehetővé teszi, hogy a tweeter nagyobb hangnyomást eredményezzen, kevesebb kiingással, a hangtekercs mozgásának pontos minimális megtartása mellett. A kupola közelében elhelyezett elülső lemez hasonló geometriával lett megtervezve, mint az OPTICON és a RUBICON tweeterek, hogy az optimális hozza létre a magassugárzó számára. A cél a kiterjesztett frekvenciaválasz és a széles szóródás és az alacsony színezés kombinálása.

SZEKRÉNY

Az OBERON VOKAL szekrénye nagy sűrűségű, megmunkált MDF lapból készül - gondosan kiválasztott, kiváló minőségű anyagból. Az OBERON 3 szekrény nagyon merev konstrukciót használ, szilárd szálakkal a szekrény belsejében a megerősítéshez. Ez hozzájárul a merevséghez, és gyakorlatilag megszünteti a rezonanciát a szekrényen belül. Az időzítés optimalizálása érdekében a hangszórók az oldalakon belül, felső és alsó részen akusztikus csillapító anyaggal vannak felszerelve. Ez közvetlenebb kapcsolatot teremt a mélysugárzó és a basszus port között. A hallható eredmény pontosabb basszus és fokozott „támadás” a középtartományban. Az OBERON VOKAL basszus portját az elülső terelőlapon helyeztük el, hogy támogassuk a TV-bútorok különböző elhelyezési lehetőségeit. Az OBERON termékcsaláddal a DALI teljesen új elülső rács kialakítású. Az új, lekerekített első rács könnyebb és modernebb vizuális megjelenést kölcsönöz a hangszóró sorozatnak.

Paraméterek

Ajánlott erősítő teljesítmény 25-150
Érzékenység 89 dB
Kiszerelés 1 darab
Felépítés (hangutak száma) 2 utas
Hangfal típusa centersugárzó
Hangfal kabinet anyaga MDF
Méretek (Szé x Ma x Mé) 161 x 441 x 295 mm
Impedancia 6 Ohm
Minimum frekvencia átvitel 47 Hz
Maximum frekvencia átvitel 26000 Hz
Keresztváltó frekvencia 2600 Hz
Magas sugárzó anyaga Lágy textil dóm
Mély/középsugárzó anyaga Fa szálas kúp
Magassugárzó átmérője 29 mm
Mély/középsugárzó átmérője 133 mm
Tömeg (csomagolás nélkül) 7.45 kg
Aranyozott csatlakozó igen
Hangszóró rács van
Maximális SPL 109 dB
Keresztváltási elv 2-utas
Doboz típusa Bass reflex
Bass reflex hangolás frekvencia 50 Hz
Ajánlott elhelyezkedés polc, állvány
Javasolt távolság a hátsó faltól 0 - 50 cm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Van ilyen terméked?
Írd meg róla a véleményed!