Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Dali Oberon 9 frontsugárzó pár, dió

Dali
879.990 Ft
799.990 Ft
Kedvezmény: 9%
Menny.:pár
Gyártó cikkszám: OBERON9WALNUT
Cikkszám: 5703120111377
Budapesti üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Debreceni üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Győri üzlet: Érdeklődjön üzletünkben!
Központi raktár: Érdeklődjön üzletünkben!
Nem értékelt
Szín
879.990 Ft
799.990 Ft
Kedvezmény: 9%
Menny.:pár
Ha részletfizetéssel vásárolnád meg a terméket, helyezd a kosárba, majd a fizetési módnál jelöld be Cetelem Online Áruhitelt.

Leírás

 


OBERON 9

Az OBERON 9 egy nagyméretű, háromutas álló hangsugárzó, amely egy 7" és két 9" mélysugárzóval rendelkezik - mindhárom SMC-alapú, kiegészítve egy 29 mm-es ultrakönnyű, lágy dómos kialakítású magas hangszóróval.


Jellemzők:

 • Frekvenciatartomány (± 3 dB): 35 - 26 000 Hz
 • Érzékenység (2,83 V / 1 m): 90,5 dB
 • Névleges impedancia: 4 Ω
 • Maximális SPL: 113 dB
 • Ajánlott erősítő teljesítmény: 50 - 400 W
 • Keresztváltási frekvencia: 780/3 400 Hz
 • Keresztváltó elv: 3-utas
 • Magassugárzó: 1x 29 mm lágy dóm
 • Mélysugárzók: 2x 9 ", 1x 7"
 • Ház típusa: Bass-reflex
 • Bass-reflex hangolási frekvencia: 31 Hz
 • Csatlakozási bemenetek: Single
 • Ajánlott elhelyezés: Padló
 • Ajánlott távolság a hátsó faltól a hangszóró hátsó oldaláig: 20 - 80 cm
 • méretek: 336 x 1172 x 406 mm
 • nettó tömeg: 37.10 kg


A DALI OBERON hangszórósorozat bevezetésével a jelenlegi hangszóróink legjobb elemeit egy olyan sorozatban egyesítettük, amely kiváló hangminőséget, lenyűgöző megjelenést és sokoldalúságot kínál. Nagyméretű, de elegáns hangszóróházzal kombinálva a legjobb eredményt nyújtja a mély basszus és a tágas hangtér tekintetében. Mérete ellenére ez a hangszóró meglepően finom, és bárkit lenyűgöz azzal a képességével, hogy bármilyen zenei stílust természetesen és valósághűen ad vissza, még alacsonyabb hangerőn is. Ezáltal az OBERON 9 hangja mindig tökéletes, bármilyen zenéről vagy filmről legyen szó. Kialakítása ellenére az OBERON 9 könnyedén beilleszkedik bármilyen környezetbe. Mind a membrán anyagát és a geometriáját úgy választották ki, hogy széles hangszórást biztosítson a helyiség minden részére.

Az eredmény egy tökéletesen integrált hangzás, még akkor is, ha jelentős tengelyen kívüli szögben hallgatja. Ez azért fontos, mert zenehallgatás közben ritkán ülünk közvetlenül a hangszórórendszer előtt. Tervezése során fontos szempont volt a harmonikus torzítást és a frekvenciatorzítást okozó diffrakció jelentős csökkentése, amely jellemzően erősebb az indirekcionális hangsugárók esetén. Ez teszi lehetővé azt is, hogy minden DALI hangszóró tökéletesen összeilleszthető legyen egymással.

Mélysugárzó
Az OBERON 9 egy dedikált 7"-os középsugárzóval rendelkezik, amelyet két 9"-os mélysugárzó egészít ki. Mindkét mélysugárzó alacsony veszteségű és optimalizált, új, faszálas membránnal rendelkezik, amely a finom közép- és mélytartomány reprodukálására szolgál - mint minden más DALI meghajtó.

Finomszemcsés papírpép keverékéből készül, amelyet farostszálakkal erősítettek meg, hogy merev, könnyű és jól viselkedő szerkezetet hozzanak létre. Az alacsony veszteségű elrendezéssel és a megfelelő szerkezettel kombinálva ez a membrán a membránútvonal legapróbb részleteit is szűretlenül és nagy pontossággal reprodukálja.

SMC
A 9"-os meghajtópár összetett membránfelülete 12%-kal nagyobb, mint a 12"-os mélysugárzóé. A nagyobb membránfelület kevesebb tekercs kitérést tesz lehetővé ugyanolyan hangnyomásszint mellett, mint egy kisebb mélysugárzó esetében. Ez magasabb maximális hangnyomásszintet tesz lehetővé, ami a zene dinamikájának könnyedebb reprodukálását eredményezi.

A membrán gumifelülettel van ellátva, amelyet puha és nagyon rugalmas tulajdonságai miatt választottak. Ez szabad mozgást biztosít a membránnak nagyon alacsony csillapítási hatás mellett, és lehetővé teszi, hogy a membrán mozgását kizárólag a mágnes irányíthassa.

Magassugárzó
Az OBERON 9-ben használt új, ultrakönnyű, 29 mm-es lágy dómos magassugárzót a DALI gyártja, és kifejezetten az OBERON sorozathoz fejlesztették ki - a meglévő DALI sorozat bevált technológiáit új funkciókkal ötvözve.

A túlméretezett 29 mm-es kupola ultrakönnyű hullámvezető szövetre épül, és tovább optimalizálták a sávszélesség növelésére az alsó frekvenciatartományban. Ez optimális hangátmenetet biztosít a mélysugárzótól a magassugárzóig, kiegyensúlyozott, nem erőltetett és nagyon egyenletes felső középhangzást eredményezve. A piacon kapható legtöbb lágy magas hangszóróhoz képest a DALI dóm anyagának súlya csupán a fele (0,060 mg/mm2).

A nagy membránméret biztosítja, hogy a magas hangszóró nagyobb hangnyomást generáljon kisebb kitérés mellett, minimalizálva a hangtekercs mozgását. A dóm melletti magashangszóró előlapját az OPTICON és RUBICON magashangszórókhoz hasonló geometriával tervezték, hogy optimális működési feltételeket teremtsen a lágy dóm számára. A cél a széles frekvenciaválasz, a széles szórás és az alacsony színeződés kombinálása.

Hangszóró ház
Az OBERON 9 hangszóróház nagy sűrűségű CNC megmunkált MDF lemezből készült - gondosan kiválasztott, kiváló minőségű vinillel kárpitozva. Az OBERON 9 készülékház nagyon stabil felépítésű, a szekrény belső oldalán szilárd merevítésekkel megerősített. Ez a merevség hozzájárul ahhoz, hogy gyakorlatilag teljesen megszűnjön a rezonancia a szekrényben. A hangszóró ház oldala, teteje és alja - de az előlap belső oldala nem - akusztikai csillapító anyaggal van ellátva. Ez közvetlenebb kapcsolatot teremt a mélysugárzó és a basszusnyílás között. Az eredmény precízebb basszus és nagyobb "támadás" a középtartományban.

A basszusnyílások az OBERON 7 szekrény hátsó részén kerültek elhelyezésre, optimalizálva a helyiségbe való integrációt, a mögötte található falat használva a jobb basszusteljesítmény érdekében. A karcsúan megformált alumínium talapzat modern és könnyed megjelenést kölcsönöz az OBERON 9 állványnak. Az OBERON sorozatban a DALI egy teljesen új elülső hűtőrács-kialakítást mutat be. Az új lekerekített elülső rács könnyed és modern megjelenést kölcsönöz az egész hangszórósorozatnak. A "Shadow Black" a hűtőrács alapszíne a sötét fekete kőris és a sötét diófa kivitelben.

Paraméterek

Ajánlott erősítő teljesítmény 50-400
Érzékenység 90 dB
Kiszerelés 1 pár
Felépítés (hangutak száma) 3,5 utas
Hangfal típusa frontsugárzó
Hangfal kabinet anyaga MDF
Méretek (Szé x Ma x Mé) 336 x 1172 x 406 mm
Impedancia 4 Ohm
Minimum frekvencia átvitel 35 Hz
Maximum frekvencia átvitel 26000 Hz
Keresztváltó frekvencia 780/3400 Hz
Magas sugárzó anyaga Lágy textil dóm
Mély/középsugárzó anyaga Fa szálas kúp
Magassugárzó átmérője 29 mm
Tömeg (csomagolás nélkül) 37.1 kg
Aranyozott csatlakozó igen
Hangszóró rács van
Maximális SPL 113 dB
Keresztváltó elv 3-utas
Magassugárzó 1x 29 mm lágy dóm
Mélysugárzók 2x 9 ", 1x 7"
Ház típusa Bass-reflex
Bass-reflex hangolási frekvencia 31 Hz
Csatlakozási bemenetek Single
Ajánlott elhelyezés Padló
Ajánlott távolság a hátsó faltól a hangszóró hátsó oldaláig 20 - 80 cm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Van ilyen terméked?
Írd meg róla a véleményed!